Wednesday, July 6, 2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ



Συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 από 9.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ., στο κτήριο της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου (ισόγειος χώρος κτηρίου Λ. Αμαλίας 14) στο Σύνταγμα, 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους (Υπουργείου και ΕΟΤ) που είναι αιμοδότες, όλους όσους χρειάστηκαν το προηγούμενο διάστημα αίμα για κάποιον δικό τους άνθρωπο, αλλά και όλους όσους έχουν συνειδητοποιήσει την ανάγκη ενίσχυσης αυτής της εθελοντικής πράξης, να βοηθήσουν και να συμμετέχουν στην οργάνωση της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ που θα γίνει την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 και από ώρα 9.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ., στον ισόγειο χώρο του (νέου) κτηρίου της Κ.Υ., Λ. Αμαλίας 14 (Στάση μετρό Σύνταγμα). 

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες σε αίμα είναι πολλές. Ας εξαντλήσουμε όλοι όσοι μπορούμε τις δυνατότητες, που υπάρχουν. Υπενθυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι αιμοδότες «εξετάζονται» από τον γιατρό που συμμετέχει στην αιμοδοσία, ο οποίος λαμβάνει και το απαραίτητο ιστορικό τους και όλοι λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός και να τηρούνται όλοι οι όροι υγιεινής & ασφάλειας. 

    Υπενθυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι αιμοδότες: 

    • Μπορούν με την Κάρτα Αιμοδοσίας τους, να προσέρχονται για δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις, πρωινές ώρες, στο ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ» 

    • Δικαιούνται άδεια την ημέρα της αιμοδοσίας καθώς και άλλες 2 ημέρες. 

Καλούμε τους Διευθυντές των Υπηρεσιών όχι μόνο να διευκολύνουν τη συμμετοχή των συναδέλφων, αλλά και να ενισχύσουν με κάθε τρόπο την οργάνωση της αιμοδοσίας. 

Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας την αστυνομική ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ 

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών. 

* Η αιμοδοσία είναι ανώδυνη, ακίνδυνη, διαρκεί λίγα λεπτά της ώρας και πραγματοποιείται από έμπειρο προσωπικό. 

* Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι μιας χρήσης και αποστειρωμένα. 

* Είναι ανύπαρκτη η πιθανότητα να κολλήσει κάποιος οποιοδήποτε νόσημα. Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στην αιμοδοσία θα πρέπει: 

* Να είναι 18 – 65 χρόνων. 

* Να αισθάνεται καλά την ημέρα της αιμοδοσίας. 

* Να μην έχει κάποιο σοβαρό ή χρόνιο πρόβλημα με την υγεία του. 

* Να έχει κοιμηθεί την προηγούμενη ημέρα τουλάχιστον 5 ώρες. 

* Να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα ή να έχουν περάσει 3 ώρες από ένα πλήρες γεύμα. 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Υπαλλήλων ΕΟΤ για την σημαντική συμβολή του, ώστε να διατεθεί όλο αυτό το διάστημα χώρος στο ισόγειο στη Τσόχα 7 στον ΕΟΤ. Αυτό γιατί οι κτηριακές εγκαταστάσεις του Υπουργείου δεν επαρκούσαν και δεν μπορούσε να εξασφαλισθεί κατάλληλος χώρος για την αιμοδοσία. 

Ευχαριστούμε θερμά και τους συνάδελφους του ΕΟΤ για την συμμετοχή τους ως αιμοδότες. Ελπίζουμε στη συνέχιση της συμμετοχής τους στην (κοινή πλέον) δράση των Συλλόγων μας. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 

                Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

 ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗ                               ΧΑΡΟΥΛΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ