Friday, March 31, 2023

Απεργία - Αποχή από τη στοχοθεσία - αξιολόγηση του Ν. 4940/2022

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Στη συνεδρίαση του ΔΣ, στις 30 Μαρτίου 2023, αποφασίσθηκε ομόφωνα η προκήρυξη απεργίας – αποχής από όλες τις διαδικασίες και όλα τα στάδια της στοχοθεσίας και αξιολόγησης του ν. 4940/2022 για την αξιολογική περίοδο του 2023, προκειμένου να απαιτηθεί και να επιτευχθεί η ανάκληση των ρυθμίσεων του νόμου που αφορούν στην «αντιδραστική» στοχοθεσία και «αξιολόγηση» για τους υπαλλήλους του Υπουργείου. Μέσα από ένα δαιδαλώδες σύστημα με κριτήρια υποκειμενικά και μη μετρήσιμα, προσπαθεί να νομιμοποιήσει την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών και την έλλειψη εξοπλισμού και μέσων και μεταθέτει ευθύνες που δεν τους αναλογούν σε προϊσταμένους και υπαλλήλους. 

Η διαδικασία αυτή δεν έχει καμία σχέση με την απαίτηση για υπηρεσίες σύγχρονες και ποιοτικές, που θα καλύπτουν τις ανάγκες του λαού και πρέπει να καταργηθεί στη πράξη.

      

Σε συνέχεια της απόφασης του Συλλόγου μας, αποστείλαμε εξώδικη γνωστοποίηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς. Η εξώδικη γνωστοποίηση επιδόθηκε αρμοδίως μέσω δικαστικού επιμελητή στις 31/03/2023 και παρατίθεται παρακάτω, ενώ ακολουθεί το Έντυπο Ατομικής Δήλωσης Συμμετοχής στην Απεργία.

Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν παρθεί από πολλές Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία σε όλο το Δημόσιο Τομέα.











Έντυπο Ατομικής Δήλωσης Συμμετοχής στην Απεργία

ΠΡΟΣ:

1.Υπουργείο Τουρισμού

Διεύθυνση Διοικητικού

Τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού

2. Το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης

 

Δήλωση Συμμετοχής στην Προκηρυγμένη Απεργία-Αποχή

από τις διαδικασίες στοχοθεσίας και αξιολόγησης

 

Ο/Η κάτωθι υπογεγραμμένος/η υπάλληλος……………………………....................

………………………………………………….., που υπηρετώ στην Δ/νση / ΠΥΤ / ΙΕΚ --------------------------------------------------------------------------------- του Υπουργείου Τουρισμού, δηλώνω ότι συμμετέχω στην απεργία-αποχή που έχει προκηρύξει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης από κάθε διαδικασία ή ενέργεια, που συνδέεται με τη διαδικασία στοχοθεσίας και αξιολόγησης, όπως αυτά προβλέπονται από τον ν.4940/2022 και των κατ’ εξουσιοδότηση αυτού κανονιστικών αποφάσεων και εγκυκλίων και ως εκ τούτου δεν δύναμαι να συμμετέχω στις σχετικές διαδικασίες ως αξιολογητής ή αξιολογούμενος.

      Σημειώνεται ότι η συμμετοχή μου στην ως άνω νομίμως προκηρυχθείσα απεργιακή κινητοποίηση αποτελεί νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μου και συνεπεία αυτού δεν μπορεί να επιφέρει εις βάρος μου καμία έμμεση ή άμεση μορφή διοικητικής ή άλλης συνέπειας. Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου.

 

….../……/2023

Ο/Η υπάλληλος